Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1106 niezalogowanych)
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
to akurat bylo juz dosc dlugo, jest i miejmy nadzieje bedzie wyznacznikiem tego co osiagnal czlowiek.... chyba ze wolisz aby o wartosci czlowieka decydowalo czy urodzi sie z ladna czy tez brzydka geba.... albo zeby decydowala ilosc godzin spedzonych na sloncu lub ilosc treningow po metanabolu.... To chyba naturalne ze to co sie wypracuje swiadczy o czlowieku.... a co chcesz aby swiadczylo ?? Wyglad? Charyzma? Znak zodiaku? Ilosc miesni? Arystokratyczne urodzenie?

A reszta twoich pomyslow jak rozumiem ma byc ironia i parodia kapitalizmu.... lecz to co opisujesz (poza likwidacja socjalu oraz doplat do rolnictwa) to pomijajac eksterminacje giermancow to sa posutlaty niemieckich narodowych SOCJALISTOW....

Wykladnia wartosci czlowieka nie jest, nigdy nie bylo i nie bedzie to co ma na koncie, swiadczy o tym to co on ma w glowie, nie widze powodow dla ktorych mam sie z toba godzic, bo dla mnie czy rencista, czy zbieracz jagod czy inny mysliwy z syberyjskiej tajgi to czlowiek. Mimo ze nie maja na konce skazywac ich na zycie na marginesie to jakas pomylka. Wszyscy ludzie jacy by nie byli wnosza cos do spoleczenstwa i oni je tworza. Niektorzy z wyboru nie wypracowali nic zyja sobie gdzies w dzungli i zywia sie tym co daje matka natura. To nie ludzie? Mozna im tego zabronic?. Wiesz do czego prowadzi twoj chory kapitalizm? Rodzisz sie na ziemi ktora jest podobno nas wszystkich a jak chcesz zbudowac dom musisz ta ziemie kupic od innych albo od panstwa. Dlaczego? Skoro sie tu urodziles i jestes czescia tego swiata to chyba oczywiste ze musisz miec dach nad glowa i nie musisz go kupowac. W zacofanej afryce murzyn stawia szalas gdzie chce i nikt mu tej ziemi nie sprzedaje. to zupelnie naturalne. W twoim zasranym kapitalizmie nawet za kibel trzeba placic bo zalatwienie swoich potrzeb pod drzewem skutkuje mandatem, a jak kasy nie masz wal w gacie. To jest normalne? Rozumiem kogos kibel, albo miejski kibel, ale gdzie zalatwi swoje potrzeby czlowiek ktory jadac gdzies tej kasy po prostu niema. To taki prozaiczny przyklad ale moim zdaniem bardzo wymowny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
A reszta twoich pomyslow jak rozumiem ma byc ironia i parodia kapitalizmu.... lecz to co opisujesz (poza likwidacja socjalu oraz doplat do rolnictwa) to pomijajac eksterminacje giermancow to sa posutlaty niemieckich narodowych SOCJALISTOW...

Tzn ze jestes niemieckim narodowym socjalista bo to co napisalem wynika z wielu twoich postow, a nie jest moim wymyslem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Ja tego nie pisalem z netu to sciagnelem, a co do pracy? Zrobilem sobie troche wolnego i tak sobie siedze i pisze. Wdaje sie w polemike dotyczaca liberalnych pogladow impka bo nie mam nic lepszego do roboty. A zona mowila powies polke w pokoju Natali, i znowu bedzie moim lenistwem zniesmaczona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@adamkrysiak: Nikt nietwierdzi ze ci ktorzy nic niemaja na koncie maja byc spychani na margines.... niech sobie robia co chca moga sobie srac i lac gdzie chca o ile nienaruszaja wolnosci innych obywateli.... przynajmniej tak jest w kapitalizmie idealnym.... oczywiscie nieda sie takowego osiagnac natychmiast.... Nawet ulatwi sie takim ludzia zycie mozliwoscia legalnego handlu wymiennego bez papierkow.... Nikt nikomu niczego niezamierza zabraniac o ile ten ktos dziala w ramach wlasnej wolnosci i nienarusza cudzej.... to jest wlasnie kapitalizm.... a nie ustroj socjalistyczny gdzie na wszystko jest potrzebny papierek....

A w tej Afryce to murzyn takze zarzyna drugiego murzyna bo ten do innego bozka sklada modly etc. albo gwalci male dzieci bo tak trzeba by byc zdrowym.... i to tez jest ok? Prawo karne byc musi, rowniez i prawo do prywatnej wlasnosci.... ale oczywiscie tereny panstwowe (o ile nie jest to teren wojskowy lub innej placowki niezbednej do funkcjonowania panstwa nawet w kapitalizmie) powinno sie rozdzielic rowno pomiedzy wszystkich obywateli panstwa i niech kazdy dba o swoje....

PS. W kapitalizmie mozesz srac pod drzewem i mandatu niedostaniesz.... chyba ze zasrasz i dosmiecisz prywatny teren papierami ktorych po sobie niezbierzesz lub nasrasz komus w uprawy rolne lub cos innego co zostanie zniszczone. Skoro po psach sie sprzata to i ludzie powinni po sobie jak walna pod drzewem na prywatnym terenie.

P.PS: Jesli twierdzisz ze cos z moich postow wynika to podawaj cytaty i dlaczego niby wlasnie tak a nie inaczej cos ci "wynika".... Bo tak to ja tez moge powiedziec ze wynika mi ze jestes komunista albo marsjaninem niemowiac konkretnie dlaczego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Bo ja generalnie kapitalista jestem ludzie zasowaja na budowie, place im grosze, ale chyba sa zadowoleni a ja teraz sobie siedze na balkonie, koronki na koncie licze, pale fajeczki i baki zbijam bo doszedlem do wniosku ze fajnie jest sie polenic troche, posluchac spiewu ptakow, poogladac paczki na galazkach i pomyslec ile tysiaczkow w tym sezonie zarobie. To sa zalety kapitalizmu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
teraz zaczynasz rozsadnie gadac i w kilku kwestiach mozemy sie juz zgodzic Panie Imperatorze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
ale nieziernie ciekawi mnie jeszcze twoja odpowiedz na linki ktore zamiescilem, czekam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@adamkrysiak: Nareszcie napisales swietny tekst:

Bo ja generalnie kapitalista jestem ludzie zasowaja na budowie, place im grosze, ale chyba sa zadowoleni a ja teraz sobie siedze na balkonie, koronki na koncie licze, pale fajeczki i baki zbijam bo doszedlem do wniosku ze fajnie jest sie polenic troche, posluchac spiewu ptakow, poogladac paczki na galazkach i pomyslec ile tysiaczkow w tym sezonie zarobie. To sa zalety kapitalizmu

I wlasnie tak ma byc korzystaj z zalet kapitalizmu. A zadniem KNP jest ulatwienie ludzia korzystania z dobrodziejstw kapitalizmu, tworzenia czegos i korzystania z owocow swojej pracy bez lapy socjalisty w kieszeni....

PS. Co do linku tego o Izraelitach to juz mowilem ze narodowi socjalisci uwazaja ze 50 % populacji swiata to sa Izraelici.... To ze wyrwano z kontekstu wypowiedz Korwina o niepelnosprawnych to fakt, oczywiscie niezamieszczono wyjasnien i sprostowan.... Niepotrzebny tekst o murzynach i kobietach to tez fakty.... A pozostale sprawy to niech ten kogo ten artykul wkleiles podlinkuje bo wedlug mnie Korwin az tyle nienapierdolil glupot niezwiazanych z polityka partii ani kapitalizmem....

Pozatym juz mowilem w KNP niema alternatywy dla Korwina moze bedzie jak wejdzie pare osob do Sejmu i bedzie wiecej znanych twarzy.... ale skolei trzeba pilnowac aby jakas swinia korytna sie niewkradla..... Pozatym Korwin nie jest wieczny wiec w przyszlosci i tak bedzie wielki problem....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
a co z tym sraniem na dworcu? walic na tory na peron czy w poczekalni?Powinni rozdawac zestawy do sprzatania kupy, czy po prosty w reklamowke zbierac, no bo przeciez jak dworzec jest kogos to sie powinno po sobie posprzatac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Z powodu nadmiaru czasu jutro moge zrobic probe na dworcu w Halden gdzie mieszkam, ale jak mnie zmandatuja to biore cie na obronce i powiemy im ze nie sa kapitalistami, ograniczaja moja wolnosc i ze w ogole to ich panstwo to jest do dupy. Ciekawe jak to sie skonczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok